Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz?

Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz?

Sonsuza dek Mark Zuckerberg ile arkadaşlık etmek istemiyorsan doğru yere geldiniz. Bu makalede, Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl sileceğinizi, Facebook kimlik bilgilerinize dayanan uygulamaları nasıl ortaya çıkaracağınızı ve bu süreçte ailenizden ve arkadaşlarınızdan nasıl ayrılmayacağınızı açıklıyoruz.

Facebook Hesabını Devre Dışı Bırakmak Ne Demektir?

Basit anlamda, Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak tüm verilerinizi (neredeyse) gizler. Geçici bir silinmeye benzer. Birisi sizi ağda bulmaya çalışıyorsa, sizin Facebook hesabınızı göremezler.

Profiliniz arama sonuçlarında görünmeyecek ve durum güncellemeleriniz, fotoğraflarınız ve diğer verileriniz insanların gözünden kaybolacak. Hesabınızın görünür durumda bırakabileceği tek iz, diğer kişilere gönderdiğiniz gelen iletilerdir. Facebook ayrıca, resminizin başkalarının arkadaş listelerinde bulunmaya devam edebileceğini söylüyor, ancak deneyimlerimizde hiç bir zaman bu olmadı.

Ancak, Facebook verilerinizi saklar. Bu, hesabınızı anında yeniden etkinleştirebileceğiniz ve bıraktığınız yere geri dönebileceğiniz anlamına gelir. Tüm arkadaşlarınız, durumlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız ve zaman çizelgesi içerikleriniz hemen yeniden kullanılabilir.

Hesabınızın devre dışı bırakılması sadece belirli durumlarda kullanılmalıdır. Örneğin, belki de üretkenliğinizi artırmaya çalışıyorsunuz ve bir ay boyunca sosyal ağları durdurmak istiyorsunuzdur.

Facebook ile ilişkinizi sona erdirmek için ana sebebiniz gizlilik temelli ise, Facebook hesabınızı devre dışı bırakmamalısınız.

Facebook Hesabı Devre Dışı Bırakma
Facebook.com adresine gidin ve giriş bilgilerinizi girin. Facebook ana ekranınıza baktıktan sonra sağ üst köşedeki küçük oku tıklayın ve Ayarlar'ı seçin.

Ayarlar menüsünden ekranın sol tarafındaki panelde Genel'i seçin, ardından Hesabı Yönet>Düzenle'ye gidin.

Ardından, hesabınızı devre dışı bırak bölümüne gidin ve hesabınızı devre dışı bırak üzerine tıklayın. Facebook şifrenizi girmenizi ister.

facebook hesap dondurma

Final ekranında, Facebook'tan e-posta almaya devam etmek isteyip istemediğinizi ve tek geliştiriciniz olan Facebook uygulamalarının silinip silinmeyeceğini seçmeniz gerekecektir.

Hazır olduğunuzda Devre Dışı Bırak'a basın.

Not: Facebook'u devre dışı bırakmak Facebook Messenger'ı devre dışı bırakmaz. Bu, ayrı bir süreç ve bu makalenin kapsamı dışında.

Facebook Hesabı Nasıl Yeniden Etkinleştirilir
Fikrinizi değiştirir ve Facebook'a dönmek isterseniz, sosyal ağın giriş sayfasına geri dönün ve eski kimlik bilgilerinizi girin. Yeniden aktivasyon süreci birkaç saniye sürer.

Not: Üçüncü taraf bir uygulamaya veya hizmete giriş yapmak için Facebook kimlik bilgilerinizi kullanırsanız, hesabınız da yeniden etkinleştirilir.

Facebook Hesabını Silmek Ne Demektir?
Facebook hesabınızı devre dışı bırakma ile ilgili çeşitli konular biraz nüanslı olsa da, bir Facebook hesabını sildiğinizde ne olduğu çok daha nettir.

Basitçe, Facebook hesabınızı silerseniz, tüm bilgileriniz silinir. Verileri almanın bir yolu yoktur ve hesabınızı daha sonraki bir tarihte yeniden etkinleştirmenin bir yolu da yoktur. Sosyal ağı yeniden etkinleştirmek isterseniz, yeni bir hesap oluşturmanız gerekir.

Facebook neredeyse tüm verilerinizi sunucularından silecek. Gene, başka insanlara gönderdiğiniz iletiler gelen kutularında durur,
Tüm kişisel tanımlayıcılar kaldırılacak olsa da, günlük kayıtlar gibi veriler Facebook’un veritabanında kalır.

Hesabınızı sildiğinizde, Facebook size bir düşünme süresi verir. Hesabınıza iki hafta içinde tekrar giriş yaparsanız, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.

Bekleme süresi geçtikten sonra Facebook, profilinizin tüm izlerini 90 gün içinde sunucularından sileceğini vaat ediyor. Ancak endişelenmeyin, 90 gün boyunca verileriniz diğer Facebook kullanıcıları tarafından kullanılamaz.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir (Kalıcı)

Dikkat çekici bir şekilde, Facebook hesabınızı, hesabınızdan silmenin bir yolu yoktur. Bunun yerine, özel bir sayfayı ziyaret etmeniz gerekir: facebook.com/help/delete_account.

facebook hesap silme

Sayfa yüklendikten sonra, hesabımı sil üzerine tıklayın. Şifrenizi girmeniz ve Captcha testini geçmeniz gerekecektir. Bu tamamlandığında Tamam'ı tıklayın ve silme işlemi başlayacaktır.

Facebook Hesabınızı Silmeden Önce
Facebook hesabınızı kaldırmadan önce, a) işlemin sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak için atmanız gereken birkaç adım var.
ve b) daha sonra pişmanlık duymamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Facebook Verilerinizi İndirin
Facebook'un artık amacınıza uygun olmadığına karar vermeniz, yıllar içinde biriktirdiğiniz tüm içeriği göz ardı etmeniz gerektiği anlamına gelmez.

Hesabınızdaki fotoğrafların, mesajların ve videoların çoğu için, Facebook muhtemelen bu mevcut dosyaların tek kopyasıdır.

Dolayısıyla, “Sil” düğmesine basmadan önce, bunların bir kopyasına sahip olmak isteyebiliriniz.

Tüm kişisel verilerinizi Facebook'tan indirmek için, Hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar> Genel> Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin.

Dahil etmek istediğiniz veri türlerini seçebilirsiniz.

Seçiminizi yaptığınızda, Dosya Oluştur'a tıklayın. İndirmek istediğiniz veri miktarına bağlı olarak, dosya hazır olana kadar birkaç saat olabilir.

Üçüncü Taraf Facebook Uygulamalarınızı Kontrol Edin
Birçok uygulama ve hizmet, Facebook kimlik bilgilerinizi kullanarak hesaplarında oturum açma seçeneği sunar.
Neden bu seçeneği tercih edeceğimizi bilmiyoruz; çünkü bu bir gizlilik kabusu. Bu şirketlere tüm Facebook verilerinize erişim izni veriyorsunuz.

Spotify veya Feedly gibi uygulamalar için Facebook giriş bilgilerinizi kullandıysanız, Facebook'u kalıcı olarak silmeden önce giriş bilgilerinizi değiştirmelisiniz. Bunu yapmamak, hesabınızda kilitli kalmanıza neden olabilir.

Ayarlar> Uygulamalar ve Web Siteleri'ne giderek hangi uygulamaların Facebook hesabınıza erişebileceğini görebilirsiniz.

Önemli: Üçüncü taraf uygulama geliştiricisine doğrudan başvurmanız gerekir. Facebook aracılığıyla gerekli değişiklikleri yapamazsınız.

Facebook'tan Ayrıldığınızı Söyleyin
Evet, hepimiz Facebook'un sorunları olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu makaleyi okuyorsunuz. Ancak arkadaşlarıyla ve uzaktaki ailesiyle iletişimde kalmanın bir yolu olarak eşsizdir. Büyük teyzenle düzenli konuşamazsın ama ihtiyaç duyduğun gerçeği muhtemelen sizin için rahatlatıcı bir düşüncedir.

Tüm aile ve arkadaşlarınıza bilgi vermelisiniz. İz bırakmadan yok olmak insanları endişelendirir.

Açıkça, günden güne aynı "bırakıyorum" mesajını yayınlayamazsınız. Öyleyse, Facebook profil resminizi Instagram, Snapchat veya kullanmaya devam etmeyi planladığınız başka bir ağda kullanıcı adınızın görüntüsüne dönüştürmeyin?

Facebook'u Silmeli mi?

Bunu yapmadan önce hesabınızı gerçekten silmek istediğinizden emin olun. Unutmayın, süreç iki hafta sonra geri dönüşsüzdür. On yıllık bir anı atmak istediğinden emin misin?

Belki de Facebook arkadaş listenizi kırpmak veya haber beslemenizi silmek daha mantıklı olacaktır.
Her iki adım da, kalıcı hesap silme seçeneğini düşünmeden önce ağdaki deneyiminizi anında artırabilir.

Bu yazıyı 5 yıldız üzerinden kaçla değerlendirirsiniz?
Daha önce bu yazı 0 kez değerlendirilmiş ve ortalama 0 yıldız verilmiş.
Bu yazı daha önce 278 kez okundu.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Haber bültenimize katılarak buna benzer yeni yazılardan haberdar olun!

Açılacak sayfada "Ben robot değilim" işaretleyip "Complete Subscription Request" yazan butona tıklayınız!

Yorum Yaz

    Yorumlar

    Bu yazıya henuz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
" Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz? konulu makalemizde Ogznet.com olarak sizlere Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz? ile ilgili bilgiler aktarmak istedik. Hemen yukarıda Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirsiniz? ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Reklam Ver instagram takipçi satın al