Notice: Undefined index: tekrar in /home/ogznetc1/public_html/waf/wcp_ayar.php on line 54
Facebook Hesap Silme Mobil veya PC | Ogznet.com
Ogznet.com
Background vector created by freepik - www.freepik.com

Facebook Hesap Silme Mobil veya PC

Facebook hesap silme nasıl yapılır diye arama yapıyorsanız doğru yere geldiniz. Facebook kalıcı hesap silme işlemleri için detaylı anlatım ve gerekli linkler yazımızda.

Bu yazının içeriği:

Göster
Gizle

Facebook Hesabını Devre Dışı Bırakma

Basit anlamda, Facebook hesabını devre dışı bırakmak neredeyse tüm verilerinizi gizler. Facebook hesabı geçici olarak kapatılır. Birisi sizi ağda bulmaya çalışırsa, Facebook hesabınızı göremez.

Profiliniz arama sonuçlarında görünmeyecek ve durum güncellemeleriniz, fotoğraflarınız ve diğer verileriniz gizlenir. Hesabınızın görünür durumda bırakabileceği tek iz, diğer kişilere gönderdiğiniz mesajlardır. Facebook, ayrıca profil resminizin başkalarının arkadaş listelerinde görünmeye devam edebileceğini söylüyor, ancak deneyimlerimizde bu hiç bir zaman olmadı.

Geçici hesap kapatmada Facebook, verilerinizi saklar. Bu, hesabınızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebileceğiniz ve bıraktığınız yere geri dönebileceğiniz anlamına gelir. Tüm arkadaşlarınız, durumlarınız, fotoğraflarınız, videolarınız ve zaman çizelgesindeki tüm içerikleriniz hemen yeniden kullanılabilir durumda olur.

Hesabınızın devre dışı bırakılması sadece belirli durumlarda kullanılmalıdır. Örneğin, bir işi bitirmek için odaklanmanız gerekiyordur ve bir ay boyunca sosyal ağlara girmek istemiyorsunuzdur gibi.

Facebook hesabımı geçici olarak nasıl dondururum?

Facebook.com adresine gidin ve giriş bilgilerinizi girin. Facebook ana ekranınıza baktıktan sonra sağ üst köşedeki küçük oku tıklayın ve aşağıdaki adımları takip edin;

Facebook - Facebook hesabımı geçici olarak nasıl dondururum?
  1. Ayarlar ve Gizlilik'i seçin ve ardından Ayarlar'a tıklayın.

  2. Sol sütundaki Facebook Bilgilerin'e tıklayın.

  3. Dondurma ve Silme'ye tıklayın.

  4. Hesabı Dondur'u seçin, ardından Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et'e tıklayın ve onaylamak için talimatları izleyin.

Facebook, bu aşamadan sonra şifrenizi girmenizi ister.

Facebook - Facebook Hesabını Dondurma veya Silme

Son ekranda, Facebook'tan e-posta almaya devam etmek isteyip istemediğinizi ve geliştiricisi olduğunuz Facebook uygulamalarının ve sayfalarının silinip silinmeyeceğini seçmeniz gerekecektir.

Hazır olduğunuzda Dondur'a basın.

Not: Facebook hesabını dondurmak, Facebook Messenger'ı devre dışı bırakmaz. Bu, ayrı bir süreçtir.

Dondurulan Facebook Hesabı Nasıl Yeniden Etkinleştirilir?

Fikrinizi değiştirir ve Facebook'a dönmek isterseniz, sosyal ağın giriş sayfasına geri dönün ve her zamanki Facebook giriş bilgilerinizi girin. Yeniden aktivasyon süreci birkaç saniye sürer.

Not: Üçüncü taraf bir uygulamaya veya hizmete giriş yapmak için Facebook kimlik bilgilerinizi kullanıyorsanız, bu hesabınız da yeniden etkinleştirilir.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek Ne Demektir?

Facebook hesabınızı dondurduğunuzda, hesabınız ile ilgili bazı konular değişkenlik gösterse de, bir Facebook hesabını kalıcı olarak sildiğinizde konu çok daha nettir.

Basitçe, Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz, tüm bilgileriniz silinir. Verileri geri almanın bir yolu yoktur ve hesabınızı daha sonraki bir tarihte yeniden etkinleştirmenin bir yolu da yoktur. Sosyal ağdaki hesabınızı yeniden etkinleştirmek isterseniz, yeni bir hesap oluşturmak zorunda kalacaksınız.

Facebook neredeyse tüm verilerinizi sunucularından silecektir. Hesap dondurma işleminde olduğu gibi, başka insanlara gönderdiğiniz mesajlar gelen kutularında durur. Tüm kişisel tanımlayıcılar kaldırılacak olsa da, günlük kayıtlar gibi veriler Facebook’un veritabanında kalır.

Hesabınızı sildiğinizde, Facebook size bir düşünme süresi verir. Hesabınıza iki hafta içinde tekrar giriş yaparsanız, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.

Bekleme süresi geçtikten sonra Facebook, profilinizin tüm izlerini 90 gün içinde sunucularından sileceğini vaat ediyor. Ancak endişelenmeyin, 90 gün boyunca verileriniz diğer Facebook kullanıcıları tarafından görülemez.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silenir?

Facebook hesabınızı silmek için direkt olarak bu adrese gidebilirsiniz: facebook.com/help/delete_account.

Facebook - Hesabı Kalıcı Olarak Silme

Sayfa yüklendikten sonra, en alttaki Hesabı Sil butonuna tıklayın. Şifrenizi girmeniz gerekecektir. Bu tamamlandığında bir bilgilendirme penceresi açılacaktır. Hesabı kalıcı olarak kapatmaya eminseniz  Hesabı Sil butonuna tekrar tıklayın ve silme işlemini başlatın.

Facebook - Kalıcı Hesap Silme İşlemini Onayla

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz ne olur?

  • Dondurma işleminde olduğu gibi hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, videolarınız ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Dondurma işleminden farklı olarak Facebook Messenger'ı kullanamazsınız.
  • Spotify veya Pinterest gibi Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz diğer uygulamalar için Facebook Girişini kullanamazsınız.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler hesabınızı silmenizin ardından dondurma işleminde olduğu gibi arkadaşlarınızda görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.

Facebook Hesabınızı Kalıcı Olarak Silmeden Önce Yapılması Gerekenler

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1. Facebook Verilerinizi İndirin

Facebook hesabınızı sildiğinizde, yıllar boyu paylaştığınız fotoğraf ve videoları kaybedeceğiniz anlamına gelmez.

Dolayısıyla, “Hesabı Sil” düğmesine basmadan önce, bunların bir kopyasına sahip olmak isteyebiliriniz.

Facebook - Bilgilerinin bir kopyasını saklamak veya başka bir hizmete aktarmak için indir.

Tüm kişisel verilerinizi Facebook'tan indirmek için, Hesabınıza giriş yapın ve Ayarlar> Facebook Bilgilerin> Bilgilerini İndir e gidin.

İndirmek istediğiniz veri türlerini seçebilirsiniz.

Facebook - İstediğin zaman Facebook bilgilerinin bir kopyasını indirebilirsin.

Seçiminizi yaptığınızda, Dosya Oluştur'a tıklayın. İndirmek istediğiniz veri miktarına bağlı olarak, dosya hazır olana kadar birkaç saat alabilir. Dosya hazır olduğunda mail adresinize bilgilendirme mesajı gönderilecektir. Sonrasında tüm Facebook verilerinizi indirebilirsiniz.

2. Üçüncü Taraf Facebook Uygulamalarınızı Kontrol Edin

Birçok uygulama ve hizmet, Facebook kimlik bilgilerinizi kullanarak hesaplarında oturum açma seçeneği sunar. Bu durumda bu sitelere tüm Facebook verilerinize erişim izni vermiş oluyorsunuz.

Spotify veya Pinterest gibi uygulamalar için Facebook giriş bilgilerinizi kullandıysanız, Facebook'u kalıcı olarak silmeden önce bu hizmetlere giderek giriş bilgilerinizi değiştirmelisiniz. Bunu yapmazsanız bu hesaplarınıza bir daha erişemezsiniz.

Facebook - Uygulamalar ve İnternet Siteleri

Ayarlar> Uygulamalar ve İnternet Siteleri sayfasına giderek hangi uygulamaların ve sitelerin Facebook hesabınıza erişebileceğini görebilirsiniz.

Facebook Hesabını Silmeye Gerek Var mı?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce hesabınızı gerçekten silmek istediğinizden emin olun. Unutmayın, süreç iki hafta sonra geri dönüşsüzdür. On yıllık bir anıyı bir anda atmak istediğinden emin misin?

Belki de Facebook arkadaş listenizi azaltmak veya haber kaynağınızı temizlemek daha mantıklı olacaktır. Her iki adım da, kalıcı hesap silme seçeneğini düşünmeden önce ağdaki deneyiminizi anında değiştirebilir.

Yorumlar

  • Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz