Ogznet.com

Gmail Hesabı Nasıl Silinir? Gmail Hesap Kaldırma

Google ve YouTube gibi bununla bağlantılı diğer hesapları açık tutarken, Gmail hesabını ve içindeki tüm mesajları silebilirsiniz. Yani, Gmail mail adresini artık kullanmak istemiyorsanız Google Hesabınızdan kaldırabilirsiniz. Gmail’i sildiğinizde isterseniz Google Hesabınızın tamamı silinmez.

Google, Gmail hesabınızı kapatmak için birçok kez tıklama yapmanızı ve tabiki şifrenizi ister. Yine de, Gmail hesabını kapatmak ve içindeki mailleri silmek oldukça basit bir işlemdir.

Gmail hesabını kaldırmaya geçmeden önce Gmail hizmetinizi sildiğinizde neler oluyor ona bakalım;

  • Tüm mailleriniz ve mail ayarlarınız silinir.
  • Artık mail göndermek veya almak için Gmail adresinizi kullanamazsınız. Ancak daha sonra fikrinizi değiştirirseniz Gmail adresinizi geri alabilirsiniz.
  • Gmail adresiniz ileride başkaları tarafından kullanılamaz.
  • Google Hesabınız silinmez, yalnızca Gmail hizmetiniz kaldırılır. Google Play'de gerçekleştirdiğiniz etkinlikler ve satın alma işlemleriniz kalır.

Gmail Hesabınızı Silme

Bir Gmail hesabını kaldırmak için:

  1. Gmail hizmetinizi silmeden önce isterseniz verilerinizi indirin.
  2. Ardından masaüstü veya mobil web tarayıcınızdan Google Hesabı'nı açın.
Gmail - hesap silme işlemleri
  1. Üstte Veri ve kişiselleştirme'ye dokunun.
Gmail - Bir hizmeti veya hesabınızı silin
  1. "Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma" seçeneğinin altında Bir hizmeti veya hesabınızı silme'ye dokunun. Oturum açmanız gerekebilir.
Gmail - Bir Google hizmetini silin
  1. "Bir Google hizmetini silin" seçeneğine tıklayın. Bu aşamada şifrenizi tekrar girmeniz istenir.
Gmail - Bir Google hizmetini silin
  1. "Gmail"in yanındaki çöp tenekesi ikonuna tıklayın.
  2. Mail adresinizi sileceğiniz için Google diğer hesapları için nasıl oturum açacağınızı soracaktır. Eğer hesabınıza ikincil bir mail adresi eklediyseniz bunu seçebilirsiniz.

Yorumlar

  • Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz