iPhone'dan Fotoğrafları Sildiğinizde Ne Olur?

iPhone'dan Fotoğrafları Sildiğinizde Ne Olur?

iPhone Fotoğraflarım Kayboldu? Peki Neden! İşte Nedenleri

Image by rawpixel.com

Birçoğunuz, iPhone'unuzda sildiğinizde fotoğrafların iCloud'dan kaybolduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bu neden oldu? iPhone'unuzdaki fotoğrafları sildiğinizde ne olur? Cevabı bu makalede bulabilirsiniz.

Bulut depolama hizmetlerine aşina değilseniz, orijinal fotoğrafı mı yoksa kopyasını mı sileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Cevap birçok şeye bağlıdır. İlk olarak, fotoğrafları silmek için kullandığınız uygulamaya bağlıdır. Apple Fotoğraflar mı yoksa Google Fotoğraflar gibi başka bir galeri uygulaması mı kullanıyorsunuz? Bu yazıda Apple Fotoğraflar'dan fotoğraf silme durumunu ele aldık.

Apple Fotoğraflar uygulamasında sonuç iki şeye bağlıdır; iCloud'un kapalı veya açık olması. Bunun fotoğraflarınızı nasıl etkilediğini görelim.

iCloud Kapalı Olduğunda iPhone'dan Fotoğraf Si̇ldi̇ği̇ni̇zde Ne Olur?

Bu yine iki şeye bağlıdır. İlk olarak, mevcut telefonunuzdaki fotoğraflar için hiç iCloud yedeklemesini açmadıysanız, fotoğrafları silmeniz bunları telefonunuzdan tamamen kaldırır.

Ancak, daha önce iCloud'u açtıysanız ve fotoğraflarınız iCloud ile senkronize edildiyse, iCloud'u kapatır ve fotoğrafları silerseniz, bunlar yalnızca telefonunuzdan kaldırılır. Ancak, aynı Apple hesabını kullanarak aynı telefonda iCloud Fotoğrafları'nı tekrar etkinleştirirseniz, telefonunuzdan sildiğiniz fotoğraflar daha önce senkronize edilmiş olsalar da iCloud'unuzdan da kaldırılır. iCloud'un fotoğraflarınızı silmesinin nedeni bu olabilir.

İlginizi
çekebilir
iMyFone D-Back iPhone Veri Kurtarma Programı

iCloud Açık Olduğunda iPhone'dan Fotoğraf Si̇ldi̇ği̇ni̇zde Ne Olur?

iPhone'unuzdan iCloud Fotoğrafları etkinleştirildiğinde ve bir fotoğraf için sil düğmesine bastığınızda, fotoğraf iCloud'dan ve aynı iCloud hesabına bağlı diğer Apple cihazlarından da kaldırılır. Bunun nedeni, fotoğraflarınızın sürekli olarak iCloud ile senkronize edilmesidir. Bu nedenle, bir fotoğrafı bir cihazdan kaldırmak, onu tümden kaldıracaktır.

Ne yazık ki, fotoğrafı yalnızca iPhone'dan kaldırmak mümkün değildir. Neyse ki, telefonunuz, silme işlemini onaylamadan önce fotoğrafın telefonunuzdan silinmesinin her yerden kaldıracağını size hatırlatacaktır.

Ogznet.com