Ogznet.com
YouTube Gizlilik Modu Nasıl Açılır? Ne İşe Yarar? Paylaş:

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Açılır? Ne İşe Yarar?

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Açılır? Ne İşe Yarar?

YouTube’un tıpkı Google Chrome’daki gibi kendi yerleşik Gizli Mod’u var. YouTube Gizli Mod, etkinliğiniz kaydedilmeden YouTube videolarını izlemenizi sağlar.

Bu yazının içeriği:

Göster
Gizle

YouTube gizlilik modu ne işe yarar?

Gizli modda gezindiğinizde YouTube uygulaması, hesabınızda oturum açmamışsınız gibi davranır. Dolayısıyla abonelikleriniz veya izleme geçmişiniz gibi hesap etkinlikleri, YouTube'daki deneyiminizi etkilemez. Gizli Mod'u devre dışı bıraktığınızda, arama ve izleme geçmişiniz silinir.

Chrome’un Gizli Modunu kullanan herkesin bileceği gibi, bu özelliği kullanmak size belirli bir gizlilik seviyesi sunar. YouTube’un Gizli Modu web tarayıcısındaki gizli mod ile aynı işlevi sunar. Bu, izlediğiniz videoların geçmişinizde görünmeyeceğini veya gelecekteki önerileri bildirmeyeceği anlamına gelir.

Bu, nihayetinde önerilen videolar bildirme riski olmadan, izlemek istediğiniz her türlü videoya tıklayabilirsiniz anlamına geliyor.

YouTube’un Gizli Modu, telefonunuzu başka birine verirken de kullanışlı olacaktır. Etkinleştirildikten sonra yalnızca Anasayfa ve Keşfet bölümlerine erişilebilir. Abonelikler, Gelen Kutusu ve Kitaplık Gizli Mod'dayken kullanılamaz ve içeriğine erişilemez.

YouTube, Gizli Mod'da, "etkinliğinizin hala işvereniniz, okulunuz veya internet servis sağlayıcınız tarafından görülebilir" şeklinde uyarıyor. Başka bir deyişle, Gizli Mod'da yaptığınız her şeyin meraklı gözlerden uzak olduğunu düşünmeyin.

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Açalır?

YouTube’un Gizli Modunu açmak için YouTube uygulamasını açın. Sağ üst köşedeki profil resminizi tıklayın ve “Gizli Modu Aç” a dokunun. Profil resminiz kaybolacak ve alt kısımdaki çubuk sizi “Gizli olduğunuz” konusunda bilgilendirecektir. Bu kadar.

YouTube Gizli Mod Nasıl Açılır

YouTube Gizlilik Modu Nasıl Kapatılır?

Youtube Gizli Modunu istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Ayrıca uygulamayı kapattığınız zaman gizli moddan otomatik olarak çıkış yapılmaktadır.

90 dakikadan uzun süre boyunca etkin olmamanız durumunda Gizli oturumunuz sona erer. Bu durumda, kullandığınız son hesaba geri dönersiniz. YouTube'u tekrar açtığınızda Gizli oturumunuzun sona erdiğini bildiren bir mesaj alırsınız.

YouTube Gizli Mod Nasıl kapatılır

Youtube Gizli Modunu kapatmak için profil resminizin yerine gelen gizlilik ikonuna dokunun. Ardından karşınıza çıkacak olan alt penceredeki seçeneklerden ‘‘Gizli Modu Kapat’‘ seçeneğine dokun. Bu adımların sonunda Youtube gizli modu kapatılmış olacaktır.

Gizli modda gezinirken yaptığınız tüm işlemler gizlidir. Yorum yazma veya abone olma gibi herkese açık bir işlem gerçekleştirmek istediğinizde, işlemi yapmak için oturum açmanız yani Gizli Moddan çıkmanız gerekecektir.

Yorumlar
  • Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
Yorum Yaz

AdBlock Tespit Edildi!

Görünüşe göre bir reklam engelleyici kullanıyorsunuz. Sorun yok. Kim kullanmıyor ki?
Ancak reklam geliri olmadan bu siteyi harika yapmaya devam edemeyiz.

Anlıyorum, reklam engelleyicimi devre dışı bıraktım. Girmeme izin ver!